Lees- en spellingsproblemen en logopedie

Logopedisten helpen kinderen met spraak/taalproblemen om beter te communiceren. Uit onderzoek is gebleken dat veel van deze kinderen ook moeite hebben met het leren lezen. Het foneembewustzijn (klankbewustzijn) is bij deze kinderen onvoldoende ontwikkeld. Het foneembewustzijn is belangrijk om goed te leren spreken, maar een voorwaarde om te leren lezen. De risicogebieden voor het leren lezen en/of spellen zijn dus het werkterrein van de logopedist. Bij Logocura behandelen we niet alleen kinderen met onvoldoende foneembewustzijn ( leesvoorwaarden), maar adviseren en begeleiden we tevens ouders en leerkrachten.
Wanneer uit onderzoek door een GZ-psychologe ernstige enkelvoudige dyslexie bij uw kind is aangetoond, komt uw kind in aanmerking voor een zogenaamd *DBC. Logopediepraktijk Logocura kan bij een *DBC de dyslexiebehandeling uitvoeren in samenwerking met de GZ-psychologe.

Is er geen sprake van een *DBC, maar heeft uw kind lees- en/of spellingsproblemen dan komen de kosten voor uw eigen rekening. Wij geven geen bijles, maar bieden uw kind structuur bij spellings- en/of leesproblemen.
U kiest bij ons voor individuele of groepsbegeleiding (max. 3 kinderen). De kosten van de groepsbegeleiding zijn aanzienlijk aantrekkelijker dan de individuele begeleiding.
*DiagnoseBehandelCombinatie