Yvonne Jacobs-Prick

Na mijn studie logopedie in Eindhoven, heb ik me in 1983, als logopedist in Hulsberg gevestigd. Ik was velen jaren werkzaam als logopedist in het speciaal onderwijs/voortgezet speciaal onderwijs en beschik hierdoor over ruime ervaring met kinderen met leer- of gedrag- problemen.
Ik heb een aantal jaren in een verpleegkliniek en ziekenhuis gewerkt. Naast de reguliere stemtherapie, gebruik ik in de behandeling vaak larynxmanipulatie. Verder ben ik gespecialiseerd in behandeling van Parkinsonpatiënten en participeer ik multidisciplinair in het Parkinsonnet.
Gedurende vijf jaar was ik kwaliteitskringbegeleider van kwaliteitskring Parkstad Limburg, waarvan ik tot op heden nog lid ben. Ook ben ik lid van kwaliteitskring Parkinsonnet. Het deelnemen aan kwaliteitskringen betekent dat ik regelmatig met collega's mij verdiep in kennis en handelen, zodat een optimale kwaliteit gewaarborgd is.

Sinds november 2011 ben ik gecertificeerd dyslexietherapeut en sta ik als zodanig bij de NVLF geregistreerd. Vanaf januari 2012 ben ik kwaliteitsbegeleider van dyslexiekring a-lexis. De kring bestaat uit dertien gespecialiseerde logopedist/dyslexietherapeuten. Door onderling overleg wordt de kennis geoptimaliseerd en de kwaliteit van behandeling verbeterd. Ik werk met veel plezier in de praktijk en zie telkens nieuwe uitdagingen in de logopedie.